28 september 2013
14:30

Pajala IF

Referat: Gammelstads IF - Pajala IF

Efter en trevande förstaperiod med aningen stressigt anfallsspel kopplar vi greppet direkt i inledningen av andra och i sista spelar vi ut riktigt fint!

Vi tar ledningen redan efter 2.02 när Viola trycker in en retur på ett Evvisskott. Resten av perioden präglas av hafsigt spel från vår sida. Ingen period som man kommer minnas när man tänker tillbaka på säsongen.

Vi rivstartar andra perioden med att Emma trycker in 0-2 ur snäv vinkel. Nästan direkt på målet åker vi på en tvåa som vi karar utan svårigheter. När vi blir fulltaliga går vi till anfall och Evvis trycker in 0-3. Nu börjar vi ta över matchen allt mer. Framförallt genom vår första kedja som biter sig fast i anfallszon byte efter byte. 11.04 är det dags för nästa mål. Även denna gång är det Evvis som gör det. Gammelstad smyger emellan med ett mål innan Viola avslutar andraperiodens målskytte med att sätta 1-5 köksvägen.

I sista spelar vi ut ordentligt och en del av målen vi gör är som tagna ur skolboken. 1-6 sätter Evvan på frislag. Gif gör lite turligt 2-6, men det gör inget, för nu är tjejerna riktigt bra! Vid 2-7 vänder Viola spelet. Passar vidare till Evvis som hittar Emma på bortre med ett fint pass och Emma nyper direkt. När klockan står på 10.00 är det dags för frislag igen och från nästan exakt samma ställe som vid 1-6-målet gör Evvan 2-8. 11.05 åker Lina på sin tredje (buse!) tvåa och och under denna utvisning lyckas Gif reducera efter en styrning framför mål. Med drygt 5 min kvar vinner Henta en närkamp på halva plan. Bollen går till Tova som trampar in i anfallszon och skjuter in 3-9. 17.19 avlsutar Viola målfabrikationen efter ett mönsteranfall där bollen går som ett snöre från backplats upp till Emma som passar vidare in till Evvis som förlänger ut till Viola på högerkanten som får öppet mål. Gåshudsvarning på det anfallet!

Ännu en stabil, men inte klockren insats av oss. Långa stunder spelar vi bländande, men ibland ställer vi till det rejält med slarviga passningar och otajmade brytningsförsök som resulterar i farligheter för motståndarna. Med lite bättre avslut hade vi kunnat göra minst en 5-6 mål till då vi skapar flera riktigt feta målchanser utöver målen vi gör.

Bland backarna visar Lina fin tajming i både brytningar och framstötar och täcker mängder av skott. Tova vikarierade center och gjorde det med bravur. Kedjan med Evvis, Viola och Emma var på fint spelhumör och skapade målchanser in i nästan varje byte. Örjan fick Emma ta med sig hem då hon var etta på nästan alla bollar och visade stort krigarhjärta.